Uutiset

19.9.2012Jalokivimessut 28.6.-30.6.2013 Ylämaan JalokivikylässäLue lisää »

spektroliittikide_130x1000.jpg

JALOKIVIMUSEO

jalokivimuseo_1.jpgUusitun Jalokivimuseon kokoelmissa on jo yli 5000 erilaista jalokiveä, fossiilia ja meteoriittia ympäri maailmaa. Timantit, safiirit, rubiinit ja lukemattomat muut arvokkaat jalokivet Ylämaan spektroliittia unohtamatta hehkuvat museon yli sadalla vitriinimetrillä. Edustettuina ovat hyvin myös alueemme erilaiset koru- ja keräilykivet sekä graniittimuunnokset. Kivet ovat näytteillä luonnonkivinä, kiteinä tai hioittuina.

Museossa on Suomen parhaimpiin ja ensimmäisiin lukeutuva fluoresoivien mineraalien näyttely, jossa voit tutustua eriskummallisesti loistavien kivien maailmaan. Muita erikoisuuksia ovat aidot dinosauruksen, mammutin ja muiden muinaiseläinten fossiilit sekä korallit ja monet meteoriitit.

jalokivimuseo_2.jpgMuseo tukee myös maantiedon, ympäristön, taiteen ja käsityön opintoja ja innostaa nuoria kiviharrastuksen pariin. Se antaa tilaisuuden kurkistaa maapallon kallioperän aarteisiin, joihin muutoin olisi vaikea luonnossa tutustua. Lapset voivat kokea löytämisen iloa museon aarrehiekkalaatikolla, josta siivilöityy käsiin ja omaksi vaikkapa hiottuja brasilialaisia jalokiviä.

NYT UUTTA! Museossa voit tutustua luonnonkiven käyttöön lattiamateriaalina; museon lattia on uusittu luonnonkivillä, jotka samalla ovat upea näyttely erilaisista luonnonkivistä Suomesta ja ympär maailmaa.

AARTEENETSINTÄÄ LAPSILLE SUURESTA HIEKKALAATIKOSTA!

JALOKIVIMUSEO on avoinna kesäisin 1.6.-31.8. ma-su klo 12 – 15 ja muina aikoina ympäri vuoden tilauksesta, puh. 0400 391590. Muutoksista ilmoitetaan näillä sivuilla. Pääsymaksut: 4 euroa aikuiset, lapset 2 euroa, alle 12-vuotiaat aikuisen seurassa ilmaiseksi, ryhmät 2 euroa / henkilö. Puh: 0400 391590 

Museo-opastusta saa myös ruotsiksi ja englanniksi.

LIsätiedot myös www.ylamaajalokivimuseo.fi

Navigointi Kivikyläntie 19, 54410 Ylämaa

Lisätiedot ja tilaukset:

puh. 0400 391590 Jalokivimuseon ja Jalokivikierroksen vastaava eskohamalainen@hotmail.com

Jalokivimuseo toimii myös lähtöpisteenä jalokivikierrokselle, jossa voit tutustua jalokivilouhokseen ja saada mukaasi itse poimimiasi spektroliitti-jalokiviä. Ks. tarkemmat tiedot Jalokivikierros painikkeen alta.